Lusseturf 2018

Turf Västmanland (uTurf) välkomnar alla gamla och nya turfare till årets Lusseturf i Västerås! För 6:e året i rad är det dax att dra på sig lussedräkten och ge sig ut i Västerås skogar. Tävlingen pågår i två timmar. Under dessa två timmar ska du till fots ta så många av de speciella zonerna med jultema. Den som har flest poäng när klockan slår 13 blir vinnare! Alla som deltar får eventmedaljen.

Lusseturfen är ett event till fots i mestadels skogsterräng.

Om eventet:

  • När? Söndagen den 9 december
  • Tid! Eventet håller på klockan 10 – 14 och själva tävlingen pågår klockan 11- 13
  • Var? Västerås. Samling från klockan 10 vid Orientalen (brevid zonen Orientalen), Önstavägen 1 i Västerås. https://goo.gl/maps/6eyqq5V6TxP2
  • Det finns gott om parkeringar men vi rekommenderar de som kan att välja annat färdsätt än bil.
  • Kläder efter väder och att klä sig i luciatema uppskattas av arrangörerna.
  • Vill man tävla som lag klär man sig som ett luciatåg (Minst en lucia, tärna, stjärngosse och tomte). Detta meddelas senast 2 december via anmälningsformuläret. Arrangörerna förbehåller sig rätten att ställa in lagtävlingen.
  • Lussebullar, pepparkakor, glögg och must kommer serveras efter kl 13.

Startavgift? Gratis för alla att delta! Men till de som betalar anmälningsavgift bjuds det på glögg, lussebullar och pepparkakor. Samt att du får vara med och dela på priser från prisbordet! Föranmälan kostar 50 kr. Har du inte gjort någon föranmälan kostar det 70 kr att anmäla dig på plats under eventdagen. Medlemmar i Föreningen Turf Västmanland (uTurf) betalar 20 kr för föranmälan och 40 kr vid anmälan på eventdagen (bli medlem här). Pengarna från anmälningsavgiften täcker de utgifter vi har för att skapa eventet. Eventuellt överskott går till Föreningen Turf Västmanlands eventkassa och används för att anordna event i föreningens regi. Sista dag för föranmälan är den 2:e december.

OBS! Ingen försäljning av mat eller dryck kommer att ske. Tillgång till vatten finns i lokalen och granne ligger Önsta Pizzeria som serverar varm mat.

I lokalen finns tillgång till toaletter, omklädningsrum, dusch och bastu.

Anmälan Sker i formuläret här på sidan. Inbetalning sker till Swish 123 499 72 43 eller Bankgiro 376-7233.  Om inbetalningen inte inkommer senast 5 dagar från anmälan kommer du att få påminnelse via e-post.

Ta sig till eventet med kommunala färdmedel: För er som kommer med tåg till Västerås, så går det flera bussar som stannar i närheten av startplatsen. Från hållplats C vid stationen tar ni någon av följande bussar: Linje 2 mot Norra Gryta och hoppar av vid hållplats Illervägen. Linje 6 mot Rönnby och hoppar av vid hållplats Åshagen. Man kan köpa biljett ombord (dyrt) på bussarna eller via VLs-app (billigare).

Föranmälan stängd, men du är välkommen att delta på plats!