Lusseturf 2019

Dags för årets sammandrabbning! Rota fram bästa skorna och varmaste mössan. Så ses vi som vanligt i Västerås skogar, jagar lite zoner, äter lussebullar och dricker glögg. Turf Västmanland (uTurf) välkomnar alla gamla och nya turfare till årets Lusseturf i Västerås bjuder in till succéeventet för 7:e året i rad. Tävlingen pågår i två timmar. Under dessa två timmar ska du till fots ta så många av de speciella zonerna med jultema. Den som har flest poäng när klockan slår 13 blir vinnare! Alla som deltar får eventmedaljen.

Lusseturfen är ett event till fots i mestadels skogsterräng.

Om eventet:

  • När? Söndagen den 8 december
  • Tid! Eventet håller på klockan 10 – 14 och själva tävlingen pågår klockan 11- 13
  • Var? Västerås. Samling från klockan 10 vid Orientalen (brevid zonen Orientalen), Önstavägen 1 i Västerås. https://goo.gl/maps/6eyqq5V6TxP2
  • Det finns gott om parkeringar men vi rekommenderar de som kan att välja annat färdsätt än bil.
  • Kläder efter väder och att klä sig i luciatema uppskattas av arrangörerna.
  • Lussebullar, pepparkakor, glögg och must kommer serveras efter kl 13.

Startavgift? Gratis för alla att delta! Men till de som betalar anmälningsavgift bjuds det på glögg, lussebullar och pepparkakor. Samt att du får vara med och dela på priser från prisbordet! Föranmälan kostar 50 kr. Har du inte gjort någon föranmälan kostar det 80 kr att anmäla dig på plats under eventdagen. Medlemmar i Föreningen Turf Västmanland (uTurf) betalar ingen för föranmälan och får plocka från prisbord och fika gratis (bli medlem här). Pengarna från anmälningsavgiften täcker de utgifter vi har för att skapa eventet. Eventuellt överskott går till Föreningen Turf Västmanlands eventkassa och används för att anordna event i föreningens regi. Sista dag för föranmälan är den 6:e december.

OBS! Tillgång till vatten finns i lokalen och granne ligger Önsta Pizzeria som serverar varm mat. Ingen försäljning av mat eller dryck kommer att ske inne i orientalen, endast fika för medlemmar och betalande deltagare.

I lokalen finns tillgång till toaletter, omklädningsrum, dusch och bastu.

Anmälan Sker i formuläret här på sidan. Inbetalning sker till Swish 123 499 72 43 eller Bankgiro 376-7233.  Om inbetalningen inte inkommer senast 5 dagar från anmälan kommer du att få påminnelse via e-post.

Ta sig till eventet med kommunala färdmedel: För er som kommer med tåg till Västerås, så går det flera bussar som stannar i närheten av startplatsen. Från hållplats C vid stationen tar ni någon av följande bussar: Linje 2 mot Norra Gryta och hoppar av vid hållplats Illervägen. Linje 6 mot Rönnby och hoppar av vid hållplats Åshagen. Man kan köpa biljett ombord (dyrt) på bussarna eller via VLs-app (billigare).

Föranmälan stängd för i år! Men det går fortfarande att anmäla sig på tävlingsdagen.