Bonanza 2018 – Västerås

Den 19 maj i år står Västerås och Turf Västmanland som värd för VM i Turf! Mer känt under namnet Bonanza för inbitna turfare. Västerås kallas ibland för Turfs-huvudstad och det är något vi vill leva upp till. I länet finns det över 1400 zoner och ungefär 400 regelbundet aktiva turfare som kämpar både dag och natt året om för att samla zoner. Under Bonanzan tävlas det i två klasser. En för cykel och en där du tar dig fram till fots. Vi välkomnar alla turfare till Västerås och hoppas på att ni skall ha en bra tid både före, under och efter evenemanget.


Tävlingen
Det är gratis att delta, och alla deltagare får medaljen för deltagande i eventet. Pallplatserna får även brons, silver eller guld.

Basläger kommer att vara på Arosvallen som ligger centralt i staden (karta). Vanligtvis används anläggningen för friidrott, amerikansk fotboll och fotboll. Arenan byggdes redan 1932 och har bl.a. annat varit värd för fotbolls-VM 1958.

Dörrarna öppnar kl. 9.00. Klass 1 ”Till fots” drar igång kl. 10.30 och pågår fram till kl. 12.30. Klass 2 ”Cykel” (ej motordriven) startar kl. 14.00 och pågår fram till kl. 16.00. Det är bara tillåtet att delta i en klass.

Kom i god tid före varje klasstart om du vill delta i uppvärmning och genomgång av spelregler som sker en halvtimme innan. Exakta tider och schema kommer finnas på plats på eventdagen och på hemsidan. Försäljning av mat/tilltugg, merch-shop, utställande sponsorer och trevligt sällskap kommer finnas hela dagen.

Prisutdelning i klass 1 sker kl. 13.00 och klass 2 kl. 16.30. Endast prisutdelning för topplaceringarna sker på Arosvallen. Ett större prisbord med övriga vinnare kommer finnas på banketten.


Banketten
Äger rum på restaurang Koppar som ligger i Kopparlunden (karta). Kopparlunden var under industrialismens tidigare dagar ett centrum för tillverkning av dåtidens hi-tech. Idag är det ett område fyllt med innovativa företag och kulturaktiviteter.

Här får du möjlighet att umgås med andra tävlande och ta del av det bästa från dagen. Först serveras en välkomstdrink och på menyn står det grillbuffé som avslutas med efterrätt. Buffén är anpassad för att även kunna passa dem som behöver specialkost. Två ytterligare á la carte rätter kommer att erbjudas. Komplett meny. För att delta på banketten krävs det att du har föranmält dig och betalat senast den 13:e maj (föranmälan är nu stängd). Barn äter för halva priset upp till 12 år, 0-3 år äter gratis från buffén.


Föranmälan är nu stängd! 

Det går fortfarande bra att delta, dyk upp på Arosvallen i god tid innan önskat heat om du vill umgås eller höra reglerna. Det går också bra att starta varsomhelst ute i tävlingsområdet.

Merch
Ett begränsat antal tröjor i funktionsmaterial och bomull kommer finnas att köpa på plats.

Boende
Vi har lyckats förhandla till oss rabatt hos följande två hotell.

Valsaren Kök & Hotell
Ligger 2 min från banketten. Uppge koden Turf för att få rabatten 100:- bokningen måste ske via Valsarens egna bokning 021-184530 och inte via booking.com
valsaren.se

Best Western Plus Hotel Plaza
Ligger mer centralt, 10 min från banketten.
Ger Bonanza-gästerna 20% rabatt (bokningskod BONANZA18). Bokning måste ske genom mail eller tel. , bokning med koden fungerar ej på nätet. Tel. 020 – 792 752 eller 021 -10 10 10, e-post info@plazavasteras.se
plazavasteras.se


Frågor?

Kontakta oss via kontakt@uturf.se